شبکه های اجتماعی
خبرنامه
پست الکترونیک
تلفن همراه

یکشنبه 31 شهریور 1392
0

سیدعلاءالدین

حسین بن موسی علیه السلام یکی از فرزندان امام کاظم علیه‏السلام است. حضرت سید علاءالدین حسین (ع) از برادران تنی حضرت ثامن‌الائمه (ع) هستند که در سنین نوجوانی به شهادت رسیده‌اند. وی از جمله همراهان احمد بن موسی علیه‏السلام بوده است و در حدود سال 202 هجری قمری از مدینه عازم ایران شد و در شیراز به شهادت رسید. حضرت حسین بن موسی علیه السلام در برخی منابع به سید علاءالدین حسین علیه السلام ملقب گردیده است. ایشان در سن سیزده سالگی بعد از تفرقه امامزادگان در شیراز در محله باغ قتلغ به شهادت رسیدند. در اواخر قرن هشتم و اوایل قرن نهم، یعنی در زمان قتلغ خان حاکم فارس بنای اولیه آرامگاه سید علاءالدین حسین (ع) ساخته شد. آرامگاه درون باغی که به باغ قتلغ معروف بود، قرار داشت. بعد از مدتی باغ مزبور ویران گشت و قبر حضرت نیز ناپدید شد.

در اواسط عهد صفوی شخصی به نام میرزا علی که از مدینه به شیراز آمده بود، قبر حضرت را پیدا نمود و آن را تعمیر اساسی کرد. بعد از آن خلیل سلطان ذوالقدر حاکم فارس (۹۱۸-۹۲۶) در زمان سلطنت شاه اسماعیل صفوی به تجدید بنا و تزیین آن پرداخت و در سال ۹۲۳ کار تزیین آرامگاه را به پایان رساند.

در سال ۹۴۳ و در زمان شاه طهماسب صفوی کارهای تکمیلی آرامگاه به پایان رسید. در کتیبه دیگری که به خط ثلث نوشته شده و در داخل حرم قرار گرفته است درباره چگونگی انجام امور تکمیلی توضیحاتی داده شده است.

بعد ها میرزا ابوالحسن خان مشیرالملک گنبد آرامگاه را که بر اثر زلزله صدمه دیده بود، مجدداً ساخت و در سال ۱۳۰۹ به دستور محمدرضا خان قوام الملک به آیینه کاری رواق آن پرداختند.

حرم مطهر حسین بن موسی علیه‏السلام مربع شکل است، دور تا دور گنبد کتیبه است و سوره «هل اتی» بر آن نقش بسته است، کف و ازاره‌های داخل آرامگاه از سنگ مرمر است. سقف و دیوارهای بنا نیز آیینه کاری شده است. در سال ۱۳۲۹ گنبد بنا را که چندین مرتبه بر اثر حوادث مختلف صدمه دیده بود برداشتند و در سال ۱۳۳۱ گنبد جدیدی را با اسکلت فلزی بر روی آن نصب کردند. در حال حاضر این گنبد با کاشی های معرق پوشیده شده و اطراف آن با کاشی های رنگین گل و بته دار مزین شده است.

مرقد امامزاده در شاه نشین شمالی در حرم مربع شکلی که دیوارها و طاق آن آیینه کاری شده قرار گرفته است. ضریح چوبی امامزاده منبت کاری شده و بر روی آن شیشه نصب گردیده است. درب‌هایی برای داخل شدن به حرم وجود دارد که هر کدام از آنها چوبی است و منبت کاری شده هستند. یک درب دیگر از طلا که کار هنرمندان اصفهان است نیز برای حرم تهیه و نصب شده است.

در زاویه جنوب غربی آرامگاه برجی مکعب شکل از سنگ های سفید ساخته شده که در چهار سوی آن ساعت‌هایی کار گذاشته‌اند.

هم اکنون طرحی به نام حرم تا حرم در دست اجراست. با تکمیل این طرح حرم مطهر حسین بن موسی علیه‏السلام به حرم مطهر احمد بن موسی علیه‏السلام اتصال پیدا می‏کند.

بارگاه حضرت حسین بن موسی (ع) در شیراز به آستانه مشهور و معروف است. مردم به سبب کراماتی که از این بقعه مبارک دیده‏اند احترام ویژه‏ای برای آن قائل هستند. در بین ایام هفته، شب دوشنبه برای زیارت حضرت حسین بن موسی (ع) شب خاصی است. بارگاه نورانی این امامزاده در شب‌های دوشنبه مملو از مریدان و شیفتگان آن حضرت است. ارادتمندان به این خاندان، شب‌های دوشنبه را تا صبح در این مکان مقدس بیتوته می‏کنند و به عبادت و راز و نیاز می‏پردازند.

آرامگاه حضرت سید علاءالدین حسین، فرزند امام موسی کاظم (ع) و برادر حضرت امام رضا (ع) و حضرت شاه چراغ (ع) معروف به حسین کوچک است که در میدان آستانه در جنوب شرقی شیراز و در محله بالا کفت واقع شده است.





ارسال نظر
نام شما:
 
پست الکترونیک:
وب سایت:
متن:

.
کد امنیتی را وارد کنید: